Egyszerû szerver integráció

Mint minden Intel® szerver termék, az Intel® alaplapok is a legfejlettebb technológiát és bővíthetőséget, szuper teljesítményt és megbízhatóságot, valamint kiemelkedő szervizelhetőséget nyújtanak bármekkora vállalatnak. Úgy lettek megtervezve, hogy integrálásuk Intel szerver rendszerekbe oly könnyû legyen, mintha egy sima asztali PC-t állítanánk össze. Természetesen az átfésült kiszolgáló alaplapok mind fel lettek készítve a 32nm-es technológiát alkalmazó processzorok fogadására.


KKV-k számára ajánlott kiszolgáló alaplapok

Intel S2600CP4 szerver alaplap

Intel® S2600COE, S2600CP2 és S2600CP4 szerveralaplap-család

Torony szerver formátumú mainstream teljesítményû szerver alaplap, amely kiemelkedő teljesítményt és rugalmasságot biztosít.

Kétutas általános célú szerver alaplap 16 darab DIMM foglalattal 1600MHz-es DDR3 ECC registered szerver memória kiépítéshez akár komolyabb virtualizációs célra.
Az Intel® S2600CP szerveralaplap-családdal teljes mértékben kihasználhatók az új Intel® Xeon® E5-2600 processzorcsalád képességei. Hat PCI-express Gen3 foglalat áll rendelkezésre, amelyek x8 sebességûek, de három közülük x16 fizikai csatlakozóval rendelkezik.

Az S2600CP2 alaplapon kettő, míg az S2600CP4 alaplapon négy darab gigabites Ethernet csatoló kapott helyet. Természetesen csatlakoztatható az alaplapokhoz az opcionális RMM4 távmenedzsment modul is. Alapvető bővíthetőséget jelentenek az Intel C600 upgrade kulcsok, melyekkel 4, vagy 8 SATA vagy SAS diszk csatolható az alaplapi Intel Embedded Server RAID Technology II (ESRT2) vezérlőhöz RAID 0,1,10, vagy akár RAID 5 kötegek konfigurálásához.

Célalkalmazások
Az Intel® S2600CP szerveralaplap-család kiváló lehetőséget teremt az általános kétprocesszoros torony szerver felhasználás során megduplázott teljesítményt kínálva mondjuk összehasonlítva az Intel S1200BTL egyutas alaplapokhoz képest.


Intel S2600GZ4 szerver alaplap

Intel® S2600GL és S2600GZ szerveralaplap-család

Rack optimalizált számítási platform maximális memóriakapacitással, energiahatékonysággal és nagy I/O-rugalmassággal.

Elképesztő teljesítmény és rugalmasság egyedi kialakítású, energiahatékony szerverben
Az Intel® S2600GZ/GL szerveralaplap-családdal teljes mértékben kihasználhatók az új Intel® Xeon® E5-2600 processzorcsalád képességei. Az Intel® S2600GZ szerveralaplap-család energiahatékony elrendezéssel és óriási (768 GB, 24 DIMM) memóriakapacitással rendelkezik.

Az S2600GZ és S2600GL alaplapok csak rack szerverrendszerekben használhatók; ezek a rendszerek rendkívüli teljesítményt, I/O-kapacitást és rugalmasságot biztosítanak az 1U és 2U magas rendszerek bővülő családjában, és a legnagyobb teljesítményt igénylő nagyvállalati adatközpontokat, felhő alapú vagy nagyteljesítményû számítástechnikai (HPC) környezeteket szolgálják ki.

Célalkalmazások
Azok számára, akiknek kompromisszumok nélküli, rack optimalizált kivitelben adatközpontra, felhő alapú vagy HPC-megoldásra van szükségük, az S2600GZ rack szerver alaplap energiahatékony kivitelben maximális (768 GB) memóriakapacitást, IO-bővítést és kiugró teljesítményt kínál.


Intel® S2600JF szerveralaplap-család

A kimondottan nagyteljesítményû számítástechnikai (HPC) megoldásokhoz szánt Intel® S2600JF szerveralaplap egy nagysûrûségû, félszélességû, kettős Intel® Xeon® E5-2600 processzort, QDR/ FDR InfiniBand* szabványt és nyolc 1600 MHz-es DIMM-memóriamodult támogató megoldás, amely az optimális memória-sávszélesség és a számítástechnikai teljesítmény egyensúlyának megteremtésével a lehető legjobb ár/teljesítmény arányt biztosítja.

Az Intel® S2600JF szerveralaplap 2U magas/4 csomópontos rendszerekbe illik, és 2,5"-os vagy 3,5"-os üzem közben cserélhető (Hot-Swap) meghajtókkal választható. Az Intel® I/O Expansion modul és az Intel® Remote Management modul (Intel® RMM4) frissítése külön kapható.

Célalkalmazások

Ez az alaplap ideális megoldást jelent nagyteljesítményû számítástechnikai (HPC) környezetekhez, ahol komoly számításokat kell végezni, és a jó eredményekhez maximális alkalmazásteljesítményre van szükség.