Ismerje meg az Intel rack szervereket

Az Intel legújabb generációs vállalkozás szintû, rack optimalizált rendszer szintû megoldása. Az informatikai vezetőknek sok problémát okoz, hogy hogyan sûrítsenek be minél nagyobb feldolgozási teljesítményt a korlátozott méretû adatközpontokba. A rack kivitelû szerverek erre nyújtanak megoldást. Feldolgozási teljesítmény, megbízható memória infrastruktúra és redundáns hálózat, mind a növekvő cégek kritikus követelményei, ahogy a még nagyobb adattárolási és biztonsági rugalmasság is. Az Intel rack optimalizált rendszerei különböző szintû teljesítmény és hûtés redundanciát, és rugalmas tárolási megoldásokat nyújtanak - beleértve a 2.5" / 3.5" SATA és SAS meghajtókat, valamint szalagegységeket és optikai meghajtókat. Ezek a korlátozott helyre tervezett rendszerek egy 1U, 1U redundás teljesítménnyel, vagy egy 2U form-factor optimalizáltak. Az 1U rendszereket elsősorban felhasználó közeli (front-end) Internet megoldásokhoz, web-hosting és HPC alkalmazásokat futtató szervezetek számára tervezték, míg a 2U rendszerek a nagy tárolókapacitást igénylő szerver oldali (back-end) applikációkhoz, pl. adatbázis kiszolgálóknak ideálisak.


Intel Modular szerver

Intel Modular szerver

Rendkívül gazdaságos, egyszerû és rugalmas blade, vagyis penge-rendszer Intel Multi-Flex technológiával, valamint integrált virtualizációkezeléssel.
Az Intel® Modular Server egy átfogó szerverrendszer, amely minden gond nélkül telepíthető, migrálható és bővíthető, és a tárolási, számítási és hálózati funkciók integrálásával egyszerûbbé teszi a komplex informatikai környezeteket. Maximum hat Intel® Server számítási modult, akár tizennégy darab 2,5 hüvelykes SAS/SATA/SSD-meghajtót, valamint két Ethernet switch modult, integrált SAN-t és egy menedzsment modult támogat. Ráadásul az Intel® Modular Server Virtualization Manager bevezetésének köszönhetően már üzletileg is egyértelmûen nagyobb értéket képvisel. Az Intel® Server Continuity Suite programcsomag részét képező Intel Modular Server Virtualization Manager a Modular Server „egyablakos” kezelőfelülete, amely elképesztően egyszerûvé teszi a szervervirtualizációt és a SAN beállítását.
 • Egyszerûen méretezhető, bármikor bővíthető szerveroldali számítási kapacitás
 • Virtuális, integrált megosztott tárolási (storage) rendszer
 • GUI-kezelés, virtuális jelenléttel
 • Integrált virtualizációkezelés
 • Integrált hálózatkezelés
 • Teljes táp- és switch redundancia üzem közbeni cserélhetőséggel
 • Rugalmas áramellátási lehetőségek
 • Akár hat Intel® E5-2600 Xeon® kétprocesszoros Server Compute Module támogatása
 • A lemez nélküli számítási modulok a már Intel® Shared LUN funkcióval is rendelkező integrált SAN-t használják, virtuális lemezekkel, amelyek nagyobb rugalmasságot és maximális tárolókapacitást biztosítanak. Csak azt kell megvásárolni, amire szükség van, és csak akkor, amikor szükségessé válik.
 • Rendszerkezelés virtuális jelenlétet biztosító grafikus kezelőfelülettel, amely olyan hatást kelt, mintha közvetlenül a rendszer előtt állna az ember.
 • Éles migrációt is biztosító effektív virtuálisgép-kezelő csomag, amellyel a fizikai, virtuális és tárolási alrendszereket „egyablakos” módszerrel lehet kezelni.
 • Akár két darab gigabites Ethernet switch, modulonként tíz darab GbE porttal
 • Az üzem közben cserélhető számítási modulok és tármeghajtók lehetővé teszik a kapacitás igény szerinti növelését. A redundáns modulok és Hot-Swap opciók javítják az Intel Modular Server rendelkezésre állását
 • A tápmodulok 100-240 voltos árammal mûködnek, tehát különösebb áramellátási követelmények nélkül az egész világon használhatók. A konszolidált áramellátási és hûtési funkciók csökkentik a mûködési költségeket.

Rack szerverház
A rugalmasan kialakítható ház a cég igényei szerint lehet 6U egység magas, rack optimalizált vagy vízszintes, lábazatos ház. A házban az aktuális legújabb generációs számítási modulokat is lehet elhelyezni, ami lehetővé teszi a legújabb technológiára történő gyors átváltást.

Storage Control Module
A storage vezérlő modul (Storage Control Module) a megosztott tárolórekesz kezelésére szolgál, és a házkezelő modulhoz (Chassis Management Module) csatlakozik. Jellemzők:
 • RAID 0, 1, 1E, 5, 6, 10, 50 kötegek konfigurálhatók
 • Bővítés: lehetőség van külső SAS RAID-tömb csatlakoztatására egy mini 4-szeres külső SAS-porton keresztül, így a külső tár megosztható az összes számítási modul között
 • A redundancia és a teljesítmény opcionális második tárkezelő modullal javítható
 • Tartalék-akkumulátor
 • Globális és dedikált forrótartalék Ethernet kapcsolómodul

  A redundancia biztosítása érdekében az Intel Modular Server két Ethernet kapcsolómodullal is konfigurálható. Az egyes kapcsolómodulok jellemzői:
 • Nem blokkoló, vezetékes sebesség
 • Tíz külső 10/100/1000 GbE full-duplex port, amelyek megfelelő teljesítményt biztosítanak a teljesítményigényes alkalmazásokhoz
 • Tizenkét darab gigabites full-duplex belső port a számítási modulok felé
 • Layer 2+ funkciók
 • Kapcsolók konfigurálhatósága a kezelőmodulon keresztül

checkmark Kattintson ide Intel Modular szerver árajánlathoz!


Intel E3-1200 Xeon processzoros rack szerverek

Intel E3-1200 Xeon CPU rack szerverek

Belépő szintû megoldások: 1U magas, szimplaprocesszoros rack rendszerek.
Új generációs Intel® Xeon® E3-1200 processzorokkal mûködő belépő szintû szervereink ideális megoldást jelentenek olyan értéktudatos cégek számára, amelyek először vásárolnak szervert, illetve a szerverként használt asztali számítógépüket szeretnék egy robusztus és megfizethető áron alternatívával kiváltani.
Korszerû biztonsági funkciókkal rendelkező Intel Xeon E3-1200 alapú, rack szervereink a nap 24 órájában megbízhatóan mûködnek, és élvonalbeli teljesítményükkel hatékonyabbá teszik a vállalkozás tevékenységét. Beállításuk és kezelésük egyszerû, és remekül használhatók biztonságos adattároláshoz, fájlmegosztáshoz, hosztolt e-mail- és webszolgáltatásokhoz. Választható 4 darab, akár fix-, akár Hot-Swap beépítésû diszkkel.

checkmark Kattintson ide Intel E3-1200 Xeon processzoros rack szerver árajánlathoz!


Intel E5-2600 Xeon processzoros 1U rack szerverek

Intel E5-2600 Xeon, 1U rack szerverek

Nagy sûrûségû megoldások: 1U magas, dual processzoros rack rendszerek.
A legújabb generációs Intel® Xeon® E5-2600 processzorokkal mûködő, rack optimalizált szervereink a teljesítmény, a beépített képességek és a költséghatékonyság legjobb együttesét kínálják, hogy rugalmasabbá és hatékonyabbá tegyék az adatközpontokat.
A virtualizációtól kezdve a felhő alapú számítástechnikai megoldásokon és tervezésautomatizáláson át a valós idejû pénzügyi tranzakciókig bármilyen feladathoz lenyûgözően jobb teljesítményt biztosítanak, mint ami eddig tapasztalható volt.
Az ipari szabvány szerinti Intel-technológia, valamint legújabb szervertechnológiánk jövőállóvá teszik az adatközpontot, amelynek infrastruktúrája az üzlet növekedésével párhuzamosan bővíthető.

checkmark Kattintson ide Intel E5-2600 Xeon processzoros rack szerver árajánlatokhoz!


Intel E5-2600 Xeon processzoros 2U rack szerverek

Intel E5-2600 Xeon, 2U rack szerverek

Nagy tárhely igényû megoldások: 2U magas, dual processzoros rack rendszerek.
Szintén Intel® Xeon® E5-2600 processzorokkal mûködő, rack optimalizált szervereink a kiemelkedő teljesítmény mellett óriási tárhelyet is biztosítani képesek. Konfigurálható 8, 16, vagy akár 24 darab 2.5"-os diszkkel, SSD-vel, illetve 8, vagy 16 darab 3.5"-os merevlemezzel. Storage szerver megoldás is lehet, ám sokkal több annál: két darab nyolcmagos Xeon processzor esetén irtózatos telejsítménnyel és óriási memória kapacitással párosul a tároló megoldás.
Lehetőség van akár 4 komplett szerver alkalmazsára is a 2U magas rack szerverben, az Intel H2000 sorozatú akár Jefferson Pass, akár Washington Pass kódjelû félszélességû szerver alaplappal szerelt konfigurációk akár 8 fizikai processzort tartalmazhatnak. Ennek megfelelően maximálisan 64 fizikai-, így összesen 128 maggal a Hyper-Threading technológiának köszönhetően, mindezt ismétlem: 2U magas rack szerverben. Tud ennél nagyobb szerversûrûséget?

checkmark Kattintson ide Intel E5-2600 Xeon processzoros rack szerver árajánlatokhoz!